• Explose Reclame

Floor van den Heuvel of Sodexo (at NXP)


Een lamp waar je fitter van wordt… Wie wil dat nu niet?!

Op de High Tech Campus in Eindhoven ben ik in contact gekomen met Vitaallicht. Zij gaan er vanuit dat mensen nog steeds gewend zijn om buiten te zijn met daglicht. Zo’n 300 jaar geleden liepen we vaak zo’n 90% van de dag buiten. Nu zijn we zo’n 90% van de dag binnen. Dan is het logisch dat we binnen ‘iets’ missen. Binnen hebben we een tekort aan licht. Op een zonnige dag is er buiten 50.000 tot 100.000 lux waarvan we genieten. Binnen is de norm 500 lux. Dat is een factor 100 tot 200 keer minder. Dus ja er is binnen voldoende licht om te zien, er is echter onvoldoende licht om belangrijke biologische processen in ons menselijk lichaam te ondersteunen.

Vitaallicht heeft de ideale lamp ontwikkeld die buitenlicht naar binnen brengt. En het werkt echt! Ik heb de lamp zelf een aantal weken op proef gehad en ik merkte: – dat ik in de ochtend sneller actief was. Met name in de winter blijft je slaaphormoon langer actief omdat het buiten nog donker is. Door ’s ochtends direct onder de lamp te zitten, is je slaaphormoon binnen een half uur verdwenen; – dat ik me langer kon concentreren en geen dip meer had in de middag; – en dat ik ’s nachts beter en dieper sliep.

Kortom, ik ben overtuigd en helemaal verkocht!


Door: Floor van den Heuvel, Assen management Sodexo

0 comments